Lansarea noului monopost

Renault revine in Formula 1

Scroll

Renault se intoarce in Formula 1 dupa 7 ani! Francezii vor sa castige titlul mondial si sunt primii care si-au prezentat bolidul! Renault a dat motorul cu care Vettel a castigat 4 titluri mondiale.

Renault a prezentat masina la Paris. Va fi a 3-a echipa de uzina din Formula 1, dupa Ferrari si Mercedes. La revenirea in Formula 1, Renault si-a schimbat si culorile - va concura in galben si negru. De 4 ori campion mondial, Alain Prost a fost prezent la lansare.

Renault a decis sa isi faca din nou echipa in decembrie anul trecut. Carlos Ghosn, seful Renault, a anuntat ca a avut de ales intre retragerea definitiva sau participarea cu o echipa proprie.

A ales ca Renault sa revina in Formula 1 cu propria echipa dupa 7 ani si a achizitionat Lotus, pe care Renault o vanduse in 2010.

Image
Motorul noului monopost RS 16

In Formula 1, Renault testeaza motoare si tehnologii care vor ajunge in viitorul apropiat pe masinile de serie. Si partea de marketing e importanta, mai ales ca francezii se extind serios pe alte continente.

"Face parte din strategia noastra de marketing. Vrem sa crestem compania, brandul si vanzarile. Mergem in piete precum China si Brazilia si piete in crestere precum Rusia sau Asia de Sud-Est. In toate aceste zone, Formula 1 este unul dintre cele mai populare sporturi. Putem profita de sport pentru a creste brandul", explica Ghosn.

La sediul Technocentre de langa Paris, Renault a dezvelit prima varianta a monopostului care va participa in 2016 la campionatul mondial. Masina va suferi cateva modificari dupa sesiunile de teste.

"Ceea ce vedeti astazi este, sincer sa fiu, o masina de prezentare. Monopostul este in productie si il vom porni pentru prima oara saptamana viitoare. Monopostul propriu-zis va fi dezvaluit la teste. Va exista o evolutie a pachetului, a placilor exterioare ale caroseriei, a aripii fata, dar este normal pentru Formula 1", a declarat directorul tehnic, Nick Chester.

Renault lucreaza intens pentru noul monopost si recunoaste ca are mult de recuperat fata de principalii rivali. "Lucram mult la motor si pregatim multe lucruri pentru acest sezon, dar in acelasi timp stim ca incepem cu un handicap major fata de invingatori. Avem nevoie de o echipa buna, de monoposturi competitive si asta intentionam sa construim. Avem timpul, cunostintele si experienta necesare, dar ne va lua ceva timp", a mai declarat Ghosn.

Pilotii alesi de Renault pentru noul sezon sunt danezul Kevin Magnussen si britanicul Jolyon Palmer, care vine din cursele de GP2, acolo unde a fost campion in 2014.

Magnussen e liderul echipei, cu un podium in Australia in 2014 si puncte castigate cu regularitate acum doi ani.

"Este grozav sa fiu aici, Renault este unul dintre marii constructori. Dupa ce am fost in afara Formulei 1 timp de un an este incredibil sa revin in acest mod. Este o oportunitate majora, nu multi piloti primesc a doua sansa. In plus, mi s-a oferit o oportunitate buna, cu o echipa de top", a spus Magnussen.

Magnussen e unul din cei mai tatutati piloti din Formula 1! Un desen de pe corp e facut special pentru mama sa: "Mama mea a avut cancer pentru o vreme si a supravietuit si amandoi ne-am facut acest tatuaj, eu si tatal meu vitreg atunci cand s-a imbolnavit".

Renault tinteste sa devina din nou numarul 1 in Formula 1, insa francezii vor sa o ia treptat. Ei tintesc spre podium in primele trei sezoane.

"Nu suntem aici pentru a participa, suntem aici pentru a concura la cel mai inalt nivel si pentru a castiga la un moment dat. Stim ca va fi dificil. Ne va lua doi sau trei ani pentru a reveni in mod constant pe podium. Vrem sa ajungem in punctul in care, in momentul in care incepe o cursa, Renault sa fie un concurent in frunte. Acesta este obiectivul. Nu se va intampla in 2016, ar fi un miracol, dar mizez pe echipa sa faca imbunatatiri la motor, monopost si tehnologie pentru a avea un monopost competitiv cat mai repede posibil", spune CEO-ul Renault.

Renault se mandreste cu 115 ani de istorie in motorsport.

Era pacat ca Formula 1 sa lipseasca in 2016 din aceasta istorie