Test Corina Caragea cu noul Kadjar

Scroll

Renault a lansat noul Kadjar in desertul de langa orasul spaniol Zaragoza, iar Corina Caragea a mers acolo sa-l testeze.

Design senzual - nascut din mana unui roman!

Un designer roman a schitat noul Renault Kadjar, SUV din clasa compacta! Victor Sfiazov e un tanar din Satu Mare care lucreaza la centrul de design al Renault din Bucuresti. El a castigat un concurs organizat intre designerii de la Renault din intreaga lume.

"Daca va continua in acest ritm, s-ar putea sa fiu nevoit sa-mi caut un alt job", a glumit seful desigerilor de la Renault. "L-am ales pe el pentru ca era cel mai atractiv, aveam de ales intre 3 stiluri si acesta a fost apreciat de toata lumea. Este desigur un crossover, dar aduce ceva nou in segmentul sau - design senzual, ceea ce e unic pot ca daca te uiti la competitori gasesti linii drepte. Kadjar este o masina robusta, dar are un design cald si senzual, ceea ce este ceva unic", spune Vincent Geslin, product manager Kadjar.

Inspirat din muschii lui Usain Bolt!

Renault vrea sa bata toate recordurile cu noul Kadjar, iar pentru asta se inspira de la un om de record! Muschii lui Usain Bolt, detinatorul recordului mondial la sprint, au fost sursa principala de inspiratie pentru designul noului Kadjar. "Ideea a fost sa gasesti in Kadjar muschii lui Bolt si poza lui, pregatit sa alerge la cursa de 100 de metri, si vezi aici muschii masinii din fata dar si in spate. Aceasta masina arata ca un atlet gata sa sara, gata sa alerge", a mai spus Vincent Geslin.

Image

Interior foarte spatios, multe gadgeturi Kadjar joaca pe cartea confortului, e o masina destinata familiilor. E trei masini in una. E un SUV capabil sa functioneze in sistem 4x2 sau 4x4, are polivalenta unui break si ofera confortul unei berline. Interiorul spatios si multitudinea de instrumente ajutatoare din bord il fac irezistibil. Si designul ajuta.

"Stai relaxat si te simti confortabil in ea"
"Am impresia ca se conduce singura!"

Kadjar are multe sisteme de avertizare, aproape ca se conduce singura: se parcheaza singura, cauta locul de parcare in care sa incapi, recunoaste indicatoarele de circulatie, vede alte masini in unghiul mort si franeaza singura la pericol, te anunta de radare sa nu ai probleme cu Politia.

"Se spune ca ar incapea o echipa de baschet inauntru, eu zic ca incape doar daca bagi al 5 lea jucator in portbagaj - pentru ca portabagajul este foarte spatios. Ma uit asa la el si ma gandesc ca as face echipa cu prietenii mei si as pleca prin tara, pe drumuri de tara".

Renault Kadjar este disponibil in Romania incepand cu luna iunie 2015. Cel mai ieftin model pleaca se la 18.000 euro, iar cea mai economica varianta 4x4 consuma doar 3,8 la suta de km. Kadjar vine in doua variante de echipare: X-Mod, pentru amatorii de aventura si Bose, cei care doresc sa-si transforme masina intr-o veritabila sala de concert.

"Un partener de drum perfect"

Kadjar a trecut cu bine peste toate provocarile din cel mai mare desert european! Daca a reusit asta, va reusi sa treaca si peste obstacolele intalnite de soferii din Romania. "M-a salvat din multe situatii, e un partener de drum perfect", spune Corina Caragea dupa 2 ore de condus in offroad.

Autor: Marian Ghita

Multimedia: Vlad Moldoveanu