Nissan a lansat Noul Micra la Salonul Auto de la Paris

Scroll

Nissan a avut una din cele mai originale prezente la Salonul Auto de la Paris. Spre deosebire de alti producatori care isi inghesuie standurile cu cat mai multe modele, Nissan a ales sa se concentreze in prima zi pe un singur model: noul Micra.

Ajunsa la generatia a cincea, Micra se reinventeaza si propune noi standarde de dinamism, stil si tehnologie in segmentul B, unul aglomerat de modele precum, Fiesta, Polo, Corsa si Clio.

Cea mai competitiva piata din Europa!

Lansata cu nume de cod Micra Gen5, noua masina de la Nissan isi propune sa revolutioneze segmentul, la fel cum au facut si fratii sai mai mari in gama SUV-urilor.

Design revolutionar!

Designul noului Micra este derivat din conceptul Sway, prezentat in 2015 la Salonul Auto de la Geneva.

Noul Nissan Micra creste in dimensiuni fata de generatia anterioara : este mai lung, mai lat si mai scund. Astfel, conform celor de la Nissan, noul Micra este printre cele mai incapatoare hatch-uri din categorie.

Elementele specifice de design includ grila V-motion, care subliniaza silueta puternica si muchiile ascutite, blocul optic cu lumini de zi cu LED si forma de bumerang, parte din semnatura marcii si plafonul plonjat, care creeaza sentimentul de libertate si spatiu.

Nissan ofera 10 culori vibrante pentru Micra, dintre care 3 sunt create special pentru acest model (Passion Red, Energy Orange, Pulse Green), dar si 125 de combinatii posibile de culori pentru exterior si interior.

Motor diesel pentru noul Micra!

Nissan introduce motorizarea diesel in gama noului Micra, dupa ce generatia anterioara renuntase la motorizarea pe motorina. Motorul 1.5 dCi cu 90 cai ii asteapta pe doritori. Noul Micra aduce si doua noi variante pe benzina, un motor de 1.0 aspirat cu 73 cai si 0.9 turbo TCe cu 90 cai.

In materie de sisteme de siguranta, Nissan aduce in premiera in acest segment tehnologii premium precum : Sistem Inteligent de Franare de Urgenta, Avertizare si Prevenire Incalcare Banda, Avertizare Unghi Mort, Sistem de Franare Automata de Urgenta cu functie de recunoastere a pietonilor, Sistem de Recunoasterea a Semnelor Rutiere sau Intelligent Around View Monitor.

Printre optiuni se numara un sistemul audio Bose® Personal® cu 6 incinte acustice, special creat pentru Nissan, care implica doua boxe amplasate simetric in tetiera soferului pentru o experienta surround unica. Display-ul central color are diagonala de 7 inch si permite accesul la sistemele masinii ( audio, navigatie), dar si la telefonul personal sau aplicatii online prin Apple CarPlay. Nissan sustine ca a a adus imbunatatiri remarcabile la nivel de insonorizare si antifonare a noii generatii Micra, si de asemenea, a optimizat performanta aerodonamica a vehiculului prin evolutii la nivelul caroseriei.

Noul Nissan Micra va fi produs in Europa la uzina Renault din Flins, Franta, parte a Aliantei Nissan-Renault. Comercializarea modelului va demara in Europa incepand cu martie 2017.